Abonneren


Eigenaren van monumenten in Noord-Brabant (rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en gebouwen die zijn gelegen binnen een beschermd stads- of dorpsgezicht) kunnen gebruik maken van de service van Monumentenwacht Noord-Brabant.
Deze service houdt in dat op gezette tijden (afhankelijk van het soort monument eenmaal per jaar of eenmaal per twee jaren) het monument tegen een gereduceerd tarief door onze deskundige inspecteurs wordt onderzocht. De abonnementskosten zijn € 55,00 per jaar en de inspectiekosten bedragen € 29,50 per manuur. 


Handleiding voor het onderhoud
Tijdens deze inspecties worden kleine onderhoudswerkzaamheden (een verstopte goot ontstoppen, een gescheurde dakpan vervangen etc.) meteen uitgevoerd. De eigenaar van het monument ontvangt van iedere inspectie een uitgebreid rapport waarin, naast de onderhoudstoestand van het gebouw, tevens adviezen worden gegeven met betrekking tot het uitvoeren van -preventief-  onderhoud. Dit rapport dient als handleiding bij de uitvoering van onderhoud aan het monument.
Daarnaast kan de eigenaar gedurende het gehele jaar -gratis- gebruik maken van advisering door de Monumentenwacht bij de daadwerkelijke uitvoering van onderhoudswerken.

 

 

Eenvoudig een monument abonneren
Een monument abonneren kan geschieden door het invullen van een aanmeldingsformulier. Voor het aanmelden van archeologische monumenten kunt u het beste telefonisch contact opnemen met ons secretariaat.

 

Heeft u vragen over het abonneren van monumenten? Neemt u dan gerust contact op met ons secretariaat.

 
Monumentenwacht Noord-Brabant Sparrendaalseweg 5 NL 5262 LR Vught T:0411-643 366 info@mwnb.nl