Nieuwsarchief

Monumentenwacht Slowakije van start

Na de recente oprichting van de Monumentenwacht in Hongarije is nu ook in Slowakije een Monumentenwacht organisatie naar Nederlands voorbeeld van start gegaan. 
 
Onlangs werd in Bratislava door de organisatoren, in nauw overleg met de Slowaakse ministerie voor cultuur, de aftrap gegeven voor een driejarig project dat uiteindelijk moet leiden tot een definitieve implementatie van Pro Monumenta, zoals de Monumentenwacht in Slowakije wordt genoemd.
 
De Noorse Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Riksantikvaren) financiert de aanloopkosten van het project. Monumentenwacht Noord-Brabant adviseerde het Slowaakse ministerie voor cultuur inzake de opzet van de organisatie. In september komen drie Slowaakse monumentenwachters naar Brabant voor een stage. 
 
Slowakije is niet het laatste land waar belangstelling is voor ons Nederlandse systeem van preventief onderhoud van cultureel  erfgoed. In verschillende landen, zoals Slovenië en Kroatië wordt momenteel eveneens gewerkt aan de oprichting van een Monumentenwachtorganisatie.  
 

di 08 jul 2014

 
Monumentenwacht Noord-Brabant Sparrendaalseweg 5 NL 5262 LR Vught T:0411-643 366 info@mwnb.nl