Nieuwsarchief

Erfgoedfair en Ambachtenmarkt

Zondag 27 september was de vierde editie van de Erfgoedfair ´Wonen in Historie´, deze keer op het landgoed Mattemburgh te Hoogerheide (Bergen op Zoom). Een evenement voor bewoners en liefhebbers van historische panden. Het behoud van het pand staat bij deze doelgroep voorop. 
Tijdens de Erfgoedfair kon men allerlei ambachtslieden aan het werk zien, waren deskundigen op het gebied van inrichting, restauratie en onderhoud van historische panden aanwezig en kon men deelnemen aan thematische lezingen, workshops en rondleidingen. 
Monumentenwacht Noord-Brabant verzorgde verschillende malen de workshop ‘’op inspectie met de Monumentenwacht’. Door het prachtige nazomerweer, de sfeervolle ambiance en de grote belangstelling van bezoekers, kan worden teruggezien op een geslaagde dag.
 
Ook was Monumentenwacht Noord-Brabant met een stand aanwezig op de Ambachtenmarkt tijdens de opening van de landelijke Open Monumentendag op donderdag 10 september op het terrein van het Ravelijn en op zaterdag 12 september op het terrein van de Getijdenwatermolen, beiden te Bergen op Zoom. Er was aandacht voor verschillende kunstvormen, vakmanschap en het restauratie- en onderhoud ambacht. Bij de stand werden vele bezoekers, zowel bekend als onbekend met het Monumentenwachtwerk, van informatie voorzien.
Onderstaande foto’s geven een kleine impressie van deze twee geslaagde evenementen.
 
  
 
  

ma 05 okt 2015

 
Monumentenwacht Noord-Brabant Sparrendaalseweg 5 NL 5262 LR Vught T:0411-643 366 info@mwnb.nl