Nieuwsarchief

Europees EFFESUS project afgerond

Gebouwen hebben een grote impact op energieverbruik en belasting van het milieu. In heel Europa zijn zij verantwoordelijk voor ongeveer 40% van de energieconsumptie en ongeveer 36% van de CO2 uitstoot. De meerderheid van de gebouwen in Europa staat in de steden. Deze herbergen momenteel zo’n 73% van de totale bevolking. Een aandeel dat naar schatting tot 80% zal stijgen. Veel van die gebouwen hebben een respectabele leeftijd; een aantal heeft zelfs de monumentenstatus.
 
Een van de grote Europese projecten op het gebied van het efficiënt gebruik van energie in cultureel erfgoed in stedelijke gebieden EFFESUS (Energy Efficiency in European historic urban districts) is onlangs afgerond met een conferentie in het Energiehuis te Dordrecht.
Monumentenwacht Noord-Brabant participeerde in het project door, samen met onder meer UNESCO en het Getty Institute, zitting te nemen in het EFFESUS Extern Expert Panel.
De onderzoeksresultaten van het EFFESUS project zullen ongetwijfeld hun weerslag hebben op het Monumentenwachtbeleid met betrekking tot energie efficiëntie.  
Via onderstaande link kunt u meer lezen over dit onderwerp.
 
 

wo 06 jul 2016

 
Monumentenwacht Noord-Brabant Sparrendaalseweg 5 NL 5262 LR Vught T:0411-643 366 info@mwnb.nl