Nieuwsarchief

Samen energie besparen in monumenten

Monumentenwacht Noord-Brabant en de Provincie Noord-Brabant trekken gezamenlijk op bij het verduurzamen van monumenten. De monumentenwachters adviseren de eigenaren over passende maatregelen voor energiebesparing. De provincie zal ervoor zorgen dat een Menukaart en de bijpassende Toolbox Duurzaam Erfgoed ter beschikking komen. Afgelopen maandag 4 juni werd tijdens de Klimaattop Zuid-Nederland de intentie tot samenwerking door onze directeur bestuurder, Sanne de Koning en de gedeputeerden van Energie, Anne-Marie Spierings en Cultuur, Henri Swinkels ondertekend.

vr 08 jun 2018

Vernieuwd erfgoedportal

Graag informeren wij u over het vernieuwde brabantserfgoed.nl, een erfgoedportal van, voor en door het erfgoedveld. U kende wellicht thuisinbrabant.nl. Brabantserfgoed.nl heeft thuisinBrabant.nl vervangen.

Op brabantserfgoed.nl leest u honderden aansprekende en inspirerende Brabantse erfgoedverhalen, die verbonden zijn met voorwerpen uit de vele collecties van onder meer Brabantse musea, archieven en heemkundekringen. Ook voor biografieën, persoonlijke verhalen en getuigenissen is er plek. 

Beluister ook de Brabants Erfgoed podcast. Wat is Brabants erfgoed en waarom? Robin Hoeks ontvangt elke week een gast in zijn uitzending om deze vragen te beantwoorden. De eerste drie afleveringen zijn online te beluisteren. 

Wilt u op de hoogte blijven? Geef u dan op voor de nieuwsbrief, en volg ons op FacebookTwitter en Instagram, maar bezoek vooral brabantserfgoed.nl

do 07 jun 2018

Subsidieregeling Cultureel Erfgoed

Met ingang van 4 juni 2018  is het mogelijk om in het kader van de Subsidieregeling Cultureel Erfgoed Noord-Brabant 2016, paragraaf 3 Instandhouding Molens onderhoudssubsidie aan te vragen.
 
Enkele belangrijke voorwaarden:
de molen ligt in de provincie Noord-Brabant;
de molen is een rijksmonument;
u beschikt over een beschikking van het Rijk tot subsidieverlening op grond van de Sim;
u beschikt over een door de RCE geaccordeerd instandhoudingsplan over de periode 2018-2023.
 
Meer informatie:
 

ma 04 jun 2018

 
Monumentenwacht Noord-Brabant Sparrendaalseweg 5 NL 5262 LR Vught T:0411-643 366 info@mwnb.nl